Vedeli ste, že až polovicu nášho odpadu tvoria kompostovateľné položky? Chceli by ste začať kompostovať, ale neviete, ako na to? Príďte k nám na festival do Žiliny, kde nám ľudia z Kompostuj.me vysvetlia a naučia ako, kde a čo sa dá kompostovať. 

Kto je OZ Kompostujme?

Sú to naši kamaráti, nadšenci, ktorí podľahli výnimočnosti kompostovania a idú si za svojím cieľom. Držia sa filozofie, že kuchynský aj záhradný bioodpad má šancu na nový život. Stačí, ak skončí v kompostéri a nie na skládke, či v spaľovni. Kompostovaním sa vráti do prírody to, čo nám zem požičiava – prihnojením kvetov, stromov, trávy, tým najkvalitnejším home-made hnojivom 🙂

Zakladateľ OZ Kompostujme Michal Vavrík a KompostMajster Peter Kraus

Prečo kompostovať?

Znížite množstvo odpadu a ešte ušetríte eurá za nákup umelých hnojív. Vyrobíte si ich sami – kvalitnejšie a 100 % prírodné. Vaše kvety, bylinky i zelenina si ho zamilujú.

Kompostmajstri so svojím stánkom, návodmi a tipmi budú pre všetkých našich návštevníkov k dispozícii na našom festivale Ekotopfilm – Envirofilm v Žiline 8. 11. 2017 od 16.00 do 21.00 hod. Poradia vám, ako začať kompostovať, aj s výberom záhradného kompostéra, ukážu vám skvelý vermikompostér Urbalive, prezradia, kde v Žiline pribudnú v novembri ďalšie 2 komunitné kompostéry a môžete si od nich odniesť aj užitočné letáčiky. Radi vám odpovedia na akékoľvek otázky týkajúce sa kompostovania v domácnosti, záhrade aj na sídlisku. Všetci ste srdečne vítaní, zastavte sa u nás a opýtajte sa na to, čo vás zaujíma.

Okrem toho vás samozrejme pozývame na naše úžasné festivalové filmy a diskusie. Nájdete nás v Ster Century Cinemas od 7. do 8. novembra od 16:00 do 21:30. Tešíme sa na vás!

Komentáre